2016-08-21
同男友相約食晚飯,黎到厚福街盡頭有一棟大廈,集合左好多間餐廳嘅!於是就揀左間韓國餐廳,懷念一下我地去韓國時食過嘅韓燒吧!我地一出𨋢已經有位韓國大叔(後來發現是餐廳總經理)熱情用韓文講歡迎光臨之後示意我地可以坐最後一張檯 (當時全場爆滿,看來蠻受歡迎的)坐低後好快就送上餐牌,大叔亦熱情介紹當中的套餐由於我地都幾肚餓,所以就點個2-3人套餐套餐份量都幾大架,我覺得4個女仔食就岩岩好,我同大少兩個人食,顯得有點吃力😅前菜方面有6碟,而中途大叔亦有捧住一大盤前菜出黎,逐檯問客人仲要唔要添前菜想食就直接拿就可以了!服務不錯喔!套餐包括一份特大牛排肉由於牛肉係一卷咁樣嘅所以職員會過黎幫你剪開做一片片,方便燒烤套餐還包括一份雞肉 (亦可選擇轉做豬五花)所以我地揀左豬豬肉同牛肉都好Juicy, 豬五花嘅皮如果煎耐左,就有少少難咬但總結都算好食套餐內仲有海鮮豆腐湯,上檯時,個湯真係好滾架而且我唔食豆腐都飲左兩碗湯,可見佢啲豆腐無爛曬,令我飲到啲無豆腐渣嘅湯!哈哈最後仲有韓式拌飯未黎得切影相,侍應已經問我地要唔要加辣醬,然後就攪拌均勻了味道略啖,要再加多啲韓式辣醬先夠味呢間餐廳原廠有入選2016米之蓮架如
之後示意我地可以坐最後一張檯 (當時全場爆滿,看來蠻受歡迎的) 坐低後好快就送上餐牌,大叔亦熱情介紹當中的套餐 由於我地都幾肚餓,所以就點個2-3人套餐
想食就直接拿就可以了!服務不錯喔!
套餐包括一份特大牛排肉
所以職員會過黎幫你剪開做一片片,方便燒烤
所以我地揀左豬
套餐內仲有海鮮豆腐湯,上檯時,個湯真係好滾架 而且我唔食豆腐都飲左兩碗湯,可見佢啲豆腐無爛曬,令我飲到啲無豆腐渣嘅湯!哈哈
最後仲有韓式拌飯
味道略啖,要再加多啲韓式辣醬先夠味
呢間餐廳原廠有入選2016米之蓮架 如果點果個套餐,除左前菜免費之外,仲有兩樣係送嘅,分別係豬手同海帶湯
湯味不會太淡,剛好中和烤肉的熱氣
******************
臨走之時,總經理仲會送啲客人出𨋢口,仲會同佢地握手道別同派卡片添!哈哈!很會做生意喔!