2021-03-22
終於考完試(比個囡更開心),溫得咁辛苦,考完真係要賀下佢,所以試後第一擊,就係校服未除就衝去嘆火鍋🍲😆!呢間 #渝味曉宇重慶老火鍋 想試好耐,之前都有擔心過小朋友 食唔到「辣」,但店員好貼心,我點嘅 #午巿二人套餐 用手機落單其中一款必定係麻辣鍋,她替我人手下單,咁就可以揀兩款唔辣嘅湯底👍🏻。我哋揀咗 #八珍菌湯 & #蕃茄湯,前者甜甜地好香菇味,後者係酸酸地嘅蕃茄味,烚吓呢邊又烚吓果邊,好爽。二人午巿套餐有:曉宇嫩牛肉、曉宇苕粉、稻田毛肚、手打蝦滑、鴨血、功夫萵筍片、午餐肉、珊瑚蚌和田園菜籃,種類幾多,全部都好新鮮。嫩牛肉好正,肉質柔軟,完全無筋!苕粉係第一次食,開初我倆都好奇這片透明如長間尺的是什麼,指示需要放鍋內5分鐘先食得,估唔到又煙韌又滑,好好味!功夫萵筍片 切得好薄,仲砌到成朵花咁,好靚!其他食材都幾好味😋!火鍋未到前會送上一碗 #雪耳糖水,食完火鍋又會有 #紅糖糍粑,第一次吃這種甜品,入口甜甜地,個面炸過咬落去脆脆地,內裏係日本年糕咁煙煙韌韌,我好鍾意❤️。仲有一點令我要讚好,就係呢度嘅女店員好nice,我囡突然倒瀉可樂,佢哋馬上幫忙,幸好條裙只係濕咗少少。服務同食物質素都
嫩牛肉好正,肉質柔軟,完全無筋!
服務同食物質素都好好,下次再黎要約朋友,咁樣就可以試麻辣湯底啦!