2021-04-06 2434 瀏覽
以往曾經係荃灣大鴻輝中心唱k同食過日式放題,都知呢到一向幾旺場,餐廳都算多。今次試下呢間號稱有火鍋又有自助餐嘅餐廳,連加一$200幾就食到,又真係幾吸引。今次揀咗$188任食自助餐(升級刺身)+火鍋,以呢個親民價錢而言,餐廳嘅刺身同壽司選擇比想像中豐富。刺身有三文魚、魷魚、玉子、赤蝦、帶子等,每次可以揀三款。新鮮度不俗,而且切得尚算厚身。特別推介赤蝦,有光澤又啖啖肉。壽司水準亦不過不失,值得一試。創意火鍋配料揀咗芋香鴛鴦薯同火鍋麻糬,兩款都係主打甜味嘅丸類。前者食落似有餡版芋圓;後者則夾以黑芝麻餡,同湯丸有異曲同工之妙。意外地我又幾接受到呢兩款火鍋配料。另一款驚喜火鍋配料有高湯小籠包,坊間火鍋店較少見,可惜外皮厚身咗少少。肉類主要揀咗美國穀飼肥牛同特級牛肩胛肉眼,兩款肉嘅牛味較重,脂肪比例偏多,適合一眾牛魔王。海鮮方面揀咗沙白同蠔肉,兩款肉質都偏結實,蠔肉算係幾肥美。App內選擇唔算好多,反而自助區域選擇較多,有炸物、沙律、各式火鍋配料同甜品等。炸物分別揀咗薯格、薯餅、薯條、麥樂雞同鹽酥雞,一次過滿足炸物控嘅幾個願望,如溫度上再熱啲會更好。甜品同飲品區選擇亦不少,甜品有唔同雪糕款式、奶

今次揀咗$188任食自助餐(升級刺身)+火鍋,以呢個親民價錢而言,餐廳嘅刺身壽司選擇比想像中豐富。刺身有三文魚、魷魚、玉子、赤蝦、帶子等,每次可以揀三款。新鮮度不俗,而且切得尚算厚身。特別推介赤蝦,有光澤又啖啖肉。壽司水準亦不過不失,值得一試。

海鮮方面揀咗沙白同蠔肉,兩款肉質都偏結實,蠔肉算係幾肥美。

甜品同飲品區選擇亦不少,甜品有唔同雪糕款式、奶凍、啫喱同配料,推薦乳酪同綠茶味雪糕。

整體而言都係一間性價比唔錯嘅火鍋放題店,令人食火鍋都有食緊自助餐嘅感覺。
2021-03-27
5 分鐘 (堂食)