2021-07-09
#親民價錢牛角窩夫-小店開張只有兩個月 位置喺崇安街Soda Mall美食廣場裏面 唔算顯眼 佢有飽肚抵食嘅台式咸雞飯或米粉 跟餐奉送茶飲 附近嘅上班族樂於捧場 至於我去嘅原因 咪就係為咗牛角窩夫囉😋-🥣#滷肉飯 $28要留肚食牛角窩夫 我點咗個細嘅滷肉飯 肉粒半肥瘦 有肉味亦有油脂甘香 醬汁可以俾多啲-🧀#芝士火腿牛角窩夫 $48Croffle流行咗一段時間 但唔知點解 佢未能成為本地cafe食物中嘅恆常選項 好高興見到呢間小店有得賣 價錢唔貴 餡料有創意 牛角窩夫入口酥香 牛油味足 有火腿鹹香 如果芝士放多啲營造拉絲效果 咁就更理想😍 下次再嚟 希望見到有甜嘅版本 俾我當甜品食-🥛#Dirty $42除咗鮮奶 底層加咗些少煉奶 帶出額外香甜嘅味道 啱晒我呢啲鍾意咖啡較為creamy嘅人-📍#堂水.啡紅磡崇安街23號環海東岸首達百貨地下8號舖
🥣#滷肉飯 $28
🧀#芝士火腿牛角窩夫 $48