2018-01-27
做完嘢係土瓜灣附近搵食,今晚有啲雨蒙蒙,感覺成個氣溫即刻凍左,咁最好梗係打邊爐或者雞煲啦!拍檔話附近有間正野,價錢親民食物質素又好,仲坐得幾舒服添!一於跟佢去食餐好。坐低店員已經推介 Facebook 打卡送泰式生蝦,舉手之勞,即刻送咗四隻,新鮮彈牙,同埋泰式辣汁點小小都辣到飛起,真係刺激有趣裝修格局有齊晒地方小店嘅特色。最緊要都係乾淨企理。熱賣推介有我哋今次食嘅招牌雜菌花甲鍋 $198。真材實料,食極都唔完嘅花甲令成個鍋都好鮮甜美味。打邊爐之前叫咗個小食,肚餓嗎即刻食唔使等!墨釀油炸鬼 $58。酥脆可口好味道。跟住就係好多男人鍾意食嘅鵝腸,口感爽脆。記得唔好滾太耐。我哋幾個都鍾意食牛所以一於大擦一餐,招牌肥牛拼盤,$368 一個價錢食到六個不同嘅部份。最特別嘅我覺得係牛胸爽,牛脷托就唔係周圍都有得食,只不過我最喜歡嘅都係牛頸脊,肥瘦均勻,雪花牛脂入口即溶。除咗牛,呢度嘅特選黑豚肉都唔錯,薄切成朵花一樣,入口爽甜,肉質鮮嫩。估唔到食到最尾仲有甜品雪米糍送俾我地食呢!服務都唔錯。
裝修格局有齊晒地方小店嘅特色。最緊要都係乾淨企理。
跟住就係好多男人鍾意食嘅鵝腸,口感爽脆。記得唔好滾太耐。
估唔到食到最尾仲有甜品雪米糍送俾我地食呢!服務都唔錯。