2018-12-05
▾[#Serena食食食 ]今個週末我就去咗荃灣食一間西餐廳【名捌月】呢度最出名係日本霜降牛扒,另外叫埋咸金莎薯條【咸金莎薯條🍟】鹹蛋都興左好耐啦,試咗好多唔同零食都有,估唔到美式薯條都咁夾喎!美式嘅肉醬薯條方法,用中式鹹蛋醬做,感覺真係好新穎!每一條薯條都係均勻沾上咸金莎醬,食到尾都仲有好多鹹蛋❤️-【日本霜降牛扒 🥩】鎮店之寶叫左五成熟,上到嚟就好似熟咗少少,但都咁好味!沾小小拌碟嘅芥茉醬,牛扒嘅肉鮮味出哂!餐廳嘅環境好有心思,Marvel系列嘅壁畫好靚,頭頂仲有佢哋招牌名好方便影相!如果去開荃灣嘅你,可以試下依一間喺路德圍嘅新派西餐廳,地鐵站行幾分鐘就到啦😉🔸名捌月ᶠᴬᴹᴼᵁˢ ᴬᵁᴳᵁˢᵀ 🔸📍荃灣路德圍登發街10號📱5209-9433👣港鐵荃灣站A1出口步行約5分鐘▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸🔱S指數🔱(滿分為5)美味度:👅👅👅👅打卡度:📸📸📸裝潔度:✨✨✨✨回頭度:🤭🤭🤭———————————總推薦度:💓💓💓💓▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸Insatgram: SerenaChukEmail: nanacuuk@gmail.com
[#Serena食食食 ]
【咸金莎薯條🍟】
【日本霜降牛扒 🥩】
🔸名捌月ᶠᴬᴹᴼᵁˢ ᴬᵁᴳᵁˢᵀ 🔸
📍荃灣路德圍登發街10號
📱5209-9433
👣港鐵荃灣站A1出口步行約5分鐘
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
🔱S指數🔱(滿分為5)
美味度:👅👅👅👅
打卡度:📸📸📸