「山下見」相信好多人都有食過特色真係平民價錢食到滿足質素不錯既日本野每次黎到必叫菜式~🥗蟹子沙律🥗個人好鍾意呢度嘅蟹子沙律~首先分量十足,一定夠兩個食,佢嘅醬汁撈得好勻循, 啖啖都有醬汁,唔會乾爭爭好juicy,青瓜同蟹聊肉都好平均好足料,你唔會覺得淨係食青瓜, 最中我心係佢入面加左芝麻, 芝麻嘅香口感再加蟹子鮮口感, 覺得比起出面同樣都係平價壽司嘅蟹子沙律,呢一度嘅滿足感高好多另外個人推薦都係一定要叫就係🍳玉子燒🍳呢度既玉子燒真係算係係香港食過最好味咁68蚊有鰻魚玉子燒同埋明太子玉子燒,今次試下明太子玉子燒玉子燒方面係我食過最軟熟又軟淋淋嘅口感, 入面望落有啲似滑蛋, 但食落又有啲似梳乎里咁樣,又軟又香, 新鮮整好熱辣辣,入口有蛋味濃郁~高湯和風味道慢慢散發~之後有甜味~再配合足料濃沃明太子, 又鹹又辣,真係每次食都好滿足😋另外點左🐟~京蔥油甘魚卷~🐟味道正常但冇乜好特別, 京蔥同油甘魚其實係夾,油甘魚味道一般, 唔算特別鮮,男朋友覺得京蔥味太濃, 食唔到油甘魚味, 個人覺得飯同魚比例差少少,入口就食到一嚿飯多過卷物, 但味道上都係好好味,但因為感覺飯多左少少就冇咁滿足, 但我好鍾意
「山下見」相信好多人都有食過
特色真係平民價錢食到滿足質素不錯既日本野

每次黎到必叫菜式~🥗蟹子沙律🥗

另外個人推薦都係一定要叫就係🍳玉子燒🍳
呢度既玉子燒真係算係係香港食過最好味
咁68蚊有鰻魚玉子燒同埋明太子玉子燒,今次試下明太子玉子燒

另外點左🐟~京蔥油甘魚卷~🐟
味道正常但冇乜好特別, 京蔥同油甘魚其實係夾,油甘魚味道一般, 唔算特別鮮,男朋友覺得京蔥味太濃, 食唔到油甘魚味, 個人覺得飯同魚比例差少少,入口就食到一嚿飯多過卷物, 但味道上都係好好味,但因為感覺飯多左少少就冇咁滿足, 但我好鍾意佢有啲芝麻喺外面,多咗一份好有層次既口感

本人叫咗🍚角切粒粒刺身丼🍚
其實以佢呢個平民價錢食海鮮丼飯係好吸引而且好滿足, 唯一嘅缺點係飯多過海鲜, 比例上都唔算太過份, 阿細食嘅女仔會真係食唔曬啲飯,而且係變左食飯而飽肚, 同埋啲飯好黏, 一舊舊咁, 個人就唔鍾意啲咁黏嘅壽司

但係講返海鲜方面,其實佢非常之足料, 三文魚好大粒而且食落都肥美, 上面混合咗兩種唔同嘅蟹仔,都好新鮮, 層次感好高~每一啖食到唔同嘅魚類, 食得出都係高質嘅魚生, 同埋中意佢玉子燒同埋青瓜唔會好大粒, 唔會搶咗啲魚生嘅味道, 呢個價錢嚟講其實都食得好滿足,又飽肚同埋好好味

缺點就係舖頭都係比較細, 枱都唔係好大,一叫太多嘢就要快啲食曬啲嘢, 如果太多人一齊聚會就唔係太方便,兩個人普通食下嘢其實都可以, 整體而言,以平民價壽司講滿足好高😘

明太子玉子燒
蟹子沙律