2023-03-28 53 瀏覽
成日經過金子半之助都想入去,終於試左!睇門面以為高級食店,入到去原來親民架。一坐底係少少失望,因為選擇唔多,好似得五款天婦羅丼揀,同埋天婦羅個樣全部一樣,選擇果難症人士真係唔識揀。後最叫咗兩樣,食完係開心返嘅。江户前天丼 (HK$138)天婦羅有穴子、海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔、莢豌豆一上菜就嘩一聲,穴子真係肥厚同長,咬落juicy厚肉,對得住價錢呀🤩 另一樣鍾意嘅係溫泉蛋,無諗過蛋都可以炸。餐廳建議食到一半先咬開個蛋,用蛋汁撈飯,唔錯。海苔脆卜卜一樣好味~ 小柱魷魚食落就食帶子多啲。松葉蟹天蓆丼 (HK$158)基本上同江户前天丼一樣,只係穴子轉左做松葉蟹 🦀 都好味嘅,但份量感覺上細啲。天婦羅佢已經點好哂醬俾你,唔需要自己落。食完會有少少膩 😅 餐附味噌湯、漬物,唔錯。佢地茶係自家黑豆茶,幾特別。

江户前天丼 (HK$138)

天婦羅有穴子、海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔、莢豌豆

松葉蟹天蓆丼 (HK$158)