2022-01-26
天氣咁凍最啱食返啲暖笠笠嘅食物🔥在家居酒屋係位於大圍嘅日式居酒屋🏮佢地最近全新推出「自分壽喜燒套餐」🤩係自分鍋一人壽喜燒,一人一個鍋🍲人氣推介有特選封門牛柳壽喜燒、美國安格斯牛頸脊壽喜燒🤩除咗牛類之外亦可以揀雞肉或者五花豚肉🐷今次我同朋友揀咗美國安格斯牛頸脊同嫩滑雞腿肉🐔約150g嘅牛肉份量都幾多🐮牛肉有適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁😛燒兩燒就咁食就得🤩亦可以淥壽喜燒醬汁嚟食都得😚雞腿肉份量同咗好多,雞肉嫩滑美味😋每份鍋物都會配蔬菜盛合、日本讚岐烏冬及日本蛋🥚蔬菜盛盒有冬菇、金菇、雞髀菇片、秋葵、洋蔥、南瓜片、娃娃菜等,相當豐盛😍壽喜燒醬汁味道濃郁,令到所有配菜都好入味😋而日本蛋可以燒嚟食或者當蛋汁點配料嚟食都得🤩另外仲叫咗巨峰提子梳打🍇顏色好靚分咗三層😍係漸變嘅紫藍色💙💜香濃甜蜜嘅提子味🍇配搭壽喜燒一齊飲就啱晒😍