2023-06-10 770 瀏覽
家人平時會嚟手卷駅叫外賣,我都係第一次跟過嚟堂食,三大兩小食日本野,已經諗要食幾多先會飽。餐廳位置係巴士總站隔離,如果唔係家人帶路,可能唔易發現呢間小店。入座後,我地有叫刺身丼 ,刺身,壽司,辣味冷麵,炸軟殼蟹,天婦羅蝦等等,上菜都好快手。先講下刺身丼set,入面有三文魚,甜蝦,同北寄貝,跟三件壽司,我揀咗芥辣八爪魚,虎蝦,仲有三文魚壽司,除咗跟兩件小卷之外,仲有小食芝麻八爪魚,咁嘅丼set先58蚊,抵食到不得了,大胃王嘅我,食完都飽咗一大半。壽司都叫咗好多,當中左口魚壽司,同海膽壽司,馬糞海膽真係好好食,左口魚灸燒完充滿油香,都係必食之選。三文魚刺身厚切,新鮮同抵食,連小朋友都食到停唔到口。另外讚下店員哥哥,小朋友食完生冷野係咁咳,店員哥哥好好人,即刻煲個暖水俾小朋友飲,好有人情味。佢哋而家九點半就收工,如果下次想叫外賣,可能最遲九點就要打/whatsapp俾佢地,九點半前落去拎喇。

入座後,我地有叫刺身丼 ,刺身壽司,辣味冷麵,炸軟殼蟹,天婦羅蝦等等,上菜都好快手。

三文魚刺身厚切,新鮮同抵食,連小朋友都食到停唔到口。

刺身丼
珍寶馬刀貝壽司