2024-05-26 1527 瀏覽
Sushiro間唔時都會食下,佢既居酒屋就相對少食,主要係性價比原因。今天晚上下班難得早下班,就決定多花點錢來杉玉,希望不令我失望。可能係因為閒日關係,是不需要排隊,很快就有機會位了。主要都是用QR 下單1. 全吞宴 - 兩件赤身、一件魚碎軍艦、兩件TORO同埋一件灸燒。好新鮮,相比Sushiro既更好味。2. 赤蝦蜆肉滿滿紙火鍋 - 個麵豉湯鮮甜好好飲,赤蝦同湯分開上,蝦都係剥好的,一放落湯煮一陣就可以食。3. 香蔥醋漬鯖魚 - 蔥充滿蓋在鯖魚上,稍嫌咸了一點。4. 四點刺身盛 [特大帆立貝]- 共有八件,非常新鮮,厚度適中。5. 淚崩三文鮮島 - 四件飯卷上舖上滿滿的三文魚,魚籽及牛油果。感覺不俗。6. 鯛魚湯蜆肉拉麵 - 跟Sushiro 能叫的拉麵質素差不多。7. 厚切伊比利豬 - 大概有六舊左右,但較肥而且都是較冰冷。相信需要連熱麵一起吃較好

3. 香蔥醋漬鯖魚 - 蔥充滿蓋在鯖魚上,稍嫌咸了一點。