2017-05-18 184 瀏覽
係西九龍食野食到悶悶地, 今次行完街決定出去搵下野食. 一出西九龍就見到有間裝修幾有心機既日本餐廳, 睇落都新新地, 餐牌又唔貴 , 就試下佢啦! 首先就叫左兩個個名幾得意既香口小食, 豬軟骨煎餃同豆腐魚餅. 個煎餃幾得意, 入面係雞軟骨黎, 脆脆地之餘又唔膩. 而豆腐魚餅呢, 個口感好過引. 外面似薯餅, 但入面又似豆腐多d, 感覺都幾新鮮!佢d小食都係講緊十幾蚊, 收貨啦!跟餐可以揀汔水或者麵鼓湯, 個湯就ok啦! 普通麵鼓湯無咩特別.主菜黎喇! 我叫左個豬軟骨烏冬, 比想像中好食同埋多餸! d軟骨入味之餘仲夠林, 係唔錯既. 個湯底都幾甜幾好飲, 用黎送烏冬岩岩好.最後友人叫左個鰻魚炒飯, 我都拎左少少黎食. 幾有鑊氣, 食落口有層次, 仲幾多鰻魚粒. 六十幾蚊食到正經既鰻魚飯, 算係咁!埋單兩個人盛惠160, 叫左咁多野食, 算幾抵玩啦! 有機會路過可以再黎試多幾味餸 ^^

佢d小食都係講緊十幾蚊, 收貨啦!

• 鰻魚炒飯