2018-11-16
之前黎食過一次龍蝦喇沙,食完明白點解咁多人等位,因為係好岩香港人口味既星馬泰菜,價錢又親民,所以決定同屋企人再黎食多次,人多就可以食多幾款!無⻣海南雞(一隻)$168人多所以叫一隻,唔知係咪太肚餓,第一道菜總係特別好食,雞肉超嫩滑,雞胸都一樣好食,份量足,個個讚口不絕,不過我覺得作為靈魂既醬汁就少左啲足爆版喇沙$188今次人多可以食巨型版喇沙,真係份量十足,喇沙湯用湯壺另上非常貼心,慢慢食都唔怕麵條發脹,湯底係有d辣度,唔食得辣既人可能會食到出汗,對我黎講就岩岩好!好惹味!牛⻣湯河$62湯底有好濃郁既牛味,食完粉可以飲埋個湯,配料有牛丸牛栢葉同埋唔同部位既牛肉,都幾豐富馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬$66蜜汁豬扒好香口,厚切啖啖肉小食拼盤(蝦餅,串燒,雞翼,春卷,鳳爪)$148不過不失,穩穩陣陣冇特別大驚喜,最特別係每叫一份小食拼盤,餐廳會捐$10俾慈善機構,覺得餐廳好有心,做生意之餘不忘回饋社會無⻣酸辣鳳爪沙律$62淨食鳳爪會唔夠酸,連埋配菜食就岩岩夠味軟殼蟹米紙卷$66我食開既米紙卷係用青瓜紅蘿蔔呢類比較fresh既蔬菜做餡料,但呢度用左青椒黃椒...味道太搶,蓋過本來已經唔濃味既軟殼蟹
無⻣海南雞(一隻)$168
足爆版喇沙$188
牛⻣湯河$62
馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬$66
蜜汁豬扒好香口,厚切啖啖肉
小食拼盤(蝦餅,串燒,雞翼,春卷,鳳爪)$148
無⻣酸辣鳳爪沙律$62
淨食鳳爪會唔夠酸,連埋配菜食就岩岩夠味
軟殼蟹米紙卷$66
我食開既米紙卷係用青瓜紅蘿蔔呢類比較fresh既蔬菜做餡料,但呢度用左青椒黃椒...味道太搶,蓋過本來已經唔濃味既軟殼蟹,可能先入為主所以係失望既,對於鍾意食椒既朋友或者會好岩口味
香芒椰汁糯米飯$48
見到個拖鞋飯造型真係笑左!仲將糯米飯握成壽司,方便多人share賣相又精緻,不得不讚廚師既心思同創意!芒果夠甜,同埋鍾意勁多椰漿!