2024-12-21
之前食過南大門其他分店,全部都係韓國人主理,食物都好地道正宗。今次就試下呢間恒港中心的分店,雖然鋪面不算是很大,但座位間夠闊落,地方整潔明亮。餐牌價錢幾親民,選擇都多,適逢聖誕節附近,餐廳仲免收一與民同慶😍煎餃子韓式餃子不會令人失望,皮好脆,餡料有豬肉同粉絲,點埋秘制醬油更好食。海鮮豆腐湯冬天最喜歡吃熱騰騰的石鍋熱湯🤤湯頭微辣幾鮮甜,不會咸,飲完不會覺得口渴!用熱湯拌飯真係一流。豆腐好嫩滑,另外仲有蝦,鮮蜆,翠肉瓜。辣味燉雞有驚喜,好大的一盤。見到紅卜卜以為會好辣,其實係香多過辣,好惹味。雞件份量好多,咩部位都有,可能係一隻雞的份量👍🏻另外仲有大量紅蘿蔔同薯仔,超滿足!⭐️冬天最中意食韓國餐廳,因為有熱辣辣食物供應,南大門都係區內出名正宗韓國餐廳老志號👍🏻
煎餃子
海鮮豆腐湯