2024-05-09 666 瀏覽
早排係鑽石山地鐵站出黎行無耐, 發現左依間新開既烘焙店,就入去睇下有冇野岩 。個人好中意「忘憂」依個名, 因為食野就可以忘記憂愁🤭😆一入去就俾到巴斯克吸引😎(無計 ,我最愛既就係既巴斯克蛋糕😛🤪) , 咁岩好耐冇食就決定買黎過下口癮。 口味有兩款 :原味同開心果。 果然開心果係最近大熱 ,唔少地方都有但最後都係試原味巴斯克芝士蛋糕($33) : 其實以依個size賣$33已經好抵🥹🥹 出面一舊都賣成$45up🥹🥹 仲只係一角 口感鬆軟,比想像中冇咁實心,有少許流心感覺😱😱 超震驚 因為無諗到仲keep到少許流心鬆軟感。 芝士幾重但不膩。 表面唔算焦。聽店員講佢地平時都有賣比啲cafe 所以品質都有所保障唔會差

但最後都係試原味

外賣自取