2022-11-17
每次黎大角咀搵食都充滿驚喜✨今次就同朋友揀咗一間不起眼嘅小店食石燒牛,雖然店舖小小但服務非常親切,店員同客人有講有笑之餘,燒肉時仲會有個套蓋住你啲個人物品防止比油彈親,難怪見到有好多街坊同回頭客到訪😌我同朋友揀左個尊上の2人前套餐($598),貪佢豬、牛、羊乜都有😉櫻 花 蝦 味 噌 湯表面係滿滿嘅櫻花蝦,每一啖都好足料🦐前 菜(三 品)每日嘅前菜都有唔同,但都係甜、醋、辣嘅組合,可見廚房嘅心思😌沙 律大大盤新鮮沙律菜好開胃🥗燒 肉 拼 盆🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉 - 咬落爽口多汁 🐮美國頂級牛小排 - 牛味極濃,每面燒40-60秒唔好太耐會有入口即化嘅感覺☺️🐑 英國羊西冷 - 肉質幼嫩唔會太騷🍄 菇盛會 - 有大量嘅菇、洋蔥同椰菜平衡燒肉嘅油膩感,最驚喜係洋蔥燒完之後冇咗嗰種辛味而迫出左甜味,令平時唔係點食洋蔥嘅我都食咗好多😆甜 品食完燒肉飽到差啲唔記得咗有甜品😂但呢個甜品絕對係impressive!客人可以用綠茶粉DIY雪糕嘅綠茶醬,稀杰度自己調配再倒上雲呢拿雪糕,綠茶味濃好玩又好味😋飲 品食燒肉真係唔少得有氣飲品🍻我哋特登加咗少少錢轉札幌啤酒同柚子梳打汽水,係日本嘅感覺返晒嚟🇯🇵
今次就同朋友揀咗一間不起眼嘅小店食石燒牛,
雖然店舖小小但服務非常親切,
店員同客人有講有笑之餘,
燒肉時仲會有個套蓋住你啲個人物品防止比油彈親,
難怪見到有好多街坊同回頭客到訪😌
我同朋友揀左個尊上の2人前套餐($598),
貪佢豬、牛、羊乜都有😉
櫻 花 蝦 味 噌 湯
表面係滿滿嘅櫻花蝦,每一啖都好足料🦐
前 菜(三 品)
每日嘅前菜都有唔同,
但都係甜、醋、辣嘅組合,
可見廚房嘅心思😌
沙 律
大大盤新鮮沙律菜好開胃🥗
🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉 - 咬落爽口多汁
🐑 英國羊西冷 - 肉質幼嫩唔會太騷
甜 品
食完燒肉飽到差啲唔記得咗有甜品😂
但呢個甜品絕對係impressive!
客人可以用綠茶粉DIY雪糕嘅綠茶醬,
稀杰度自己調配再倒上雲呢拿雪糕,
綠茶味濃好玩又好味😋
飲 品
食燒肉真係唔少得有氣飲品🍻
我哋特登加咗少少錢轉札幌啤酒同柚子梳打汽水,
係日本嘅感覺返晒嚟🇯🇵