2017-03-28
紅磡食肆我只識加太賀,而老公今次帶我嚟三河屋,主要係食我至愛既鰻魚飯,之前新假期介紹過都己經覺得好吸引,估唔到咁快就見到佢真身 雖然店內又細又迫,但第一次嚟就見到老闆同店員既熱誠服務,有客人話係素食人仕,老闆都好有耐性講解有邊D素食食物,所以我覺得大家迫少少都OK,其實嚟呢度都係食服務同好既食物,所以下次都會再嚟幫襯。鰻魚飯 $88主角鰻魚又大條又肥美,足足有大半隻筷子咁長架,肉厚咬落好實在好有口感,味道唔腥又無骨,而飯份量就非常大,粒粒分明,如果再黏D就perfect。鰻魚迷必試!海老蝦天婦羅 $48一客有5隻,每次都係即叫即炸,上枱非常熱,外層炸得好香脆,炸漿唔會過厚,而蝦就非常彈牙,食兩隻都真係唔多夠喉,推介!螢光魷魚 (生食) $38口感似平時食開一片片既白色魷魚刺身,而味道就似罐頭沙甸魚,但就係醬油味既,不過呢隻醬油似乎咸過龍。大阪燒餅 $38燒餅好細塊,直徑大約有10-12cm,但最特別之處係燒餅底面兩面都會煎香,咁口感就唔會太粉,再加埋大量木魚同沙律醬,好味!池魚開邊燒 $68一上枱就有D失望,賣相唔吸引,而味道都無乜特別,係有魚味,但唔會好似三文魚/油甘魚/銀鱈魚果D咁
一上枱就有D失望,賣相唔吸引,而味道都無乜特別,係有魚味,但唔會好似三文魚/油甘魚/銀鱈魚果D咁好味同有油香。
二人共消費 $280