2019-01-13
嚟到樂富一帶屋村林立,今次冇揀到去UNI入面嘅較貴價嘅連鎖餐廳,反而揀左間都鄰近地鐵主打親民嘅潮州打冷🍽.窩蛋牛肉煲仔飯🍳一人份 $68最近天氣轉冷,黎番個煲仔飯🍚暖暖身真係一個完美選擇✨唔好以為一人份量好細呀,呢個煲仔飯食到我同CM兩個頂住個肚好滿足咁走🤤首先牛肉份量好多,而且每片都可以食到佢好嫩滑,係唔會鞋颯颯嘅牛肉🐄打埋雞蛋🍳係上邊將佢同成煲飯撈勻,感覺非常治癒,簡直係冬天恩物💕性價比極高‼️叫埋其他菜式可以係三人飯嘅份量,勁想再凍啲嘅時候再食🥰整體評分:8.0/10.炸蠔餅🥘 $75平日好多時食開嘅豪餅好多都會好多粉,但係今次呢個好餅生得非常之鬆脆🌟可以食出係真係新鮮整好嘅,蠔仔一份量比我想像中嘅更多,亦都非常之肥美😏,點埋魚露咸咸地一齊食就更吸引,就算好熱氣都好想繼續食!整體評分:8.0/10.聯合興食館 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場匯富坊4號.
窩蛋牛肉煲仔飯🍳一人份 $68
整體評分:8.0/10
炸蠔餅🥘 $75
整體評分:8.0/10
聯合興食館 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場匯富坊4號