親民連鎖式燒肉放題餐廳 - 漢和韓國料理餐廳今次CK同朋友黎既呢間餐廳喺佐敦莊士倫敦廣場 ,成棟大廈都係餐廳,我心唸就算呢間唔岩都總有一間啱我心水。 黎到都已經八點, 仲有2個鐘頭餐廳就閂門啦 ! 即刻9秒9沖上去先 ! 收費203一個人仲有加一服務費既 , 九點半係last order。 而我今次主打食牛仔骨,因為牛仔骨嘅味道,質素,都相對上係比較穩定既,唔會有時醃得太鹹,或者唔夠味唔均勻。 除咗牛仔骨,仲有另一款肉都係主打會必食嘅西冷牛扒,當啲西冷牛扒煮熟嘅時候就會變咗肉碎,加兩片蒜頭少少韓國醬,然後攞片生菜包住食,就好似食韓式生菜包咁。 燒烤方面, 魚肉海鮮有幾十款, 全部都有唔同醃料, 仲一大盤三文魚刺身, 唔嚟都唔醒起以前食呢啲三文魚幾開心, 任食唔嬲!侍應 姐姐仲好細心咁提醒我哋唔好將啲肉汁滴到三文魚,會影響口感。餐廳有好多調味料,例如蒜片同埋生菜,其實可以好似食韓式烤肉咁,包住食。 呢度淨係湯都有四款, 韓式辣海鮮湯﹑人參雞湯﹑碗仔翅 同埋老火湯。 餐廳亦有好多泡菜同埋甜品。食到咁上下最後一定就係食甜品嘅時候啦,當中最吸引我既係雀巢雪糕 ! 我都食左3杯先停 ! 漢和韓國
親民連鎖式燒肉放題餐廳 - 漢和韓國料理餐廳

漢和韓國料理餐廳 (佐敦店)
地址 : 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場9樓
電話 : 2787 4880
營業時間 : 星期一至日 11:30 - 18:00 (疫情期間,去之前先打個電話去確認一下呀)
2021-08-02
20 分鐘 (堂食)