2023-08-21
一踏入去就有一種家庭般嘅餐廳感覺,好親切。佢地嘅價錢定位好親民,性價比高😎😎。⭐️大白菜肉餃子 七隻 冬陰功湯 $49⭐️大白菜肉餃子 配麵五隻 豬骨湯 上海麵 $49佢哋嘅餃子係一粒粒人手包🤩🤩,我見到佢地送上嚟嘅一大碗餃子,餡料好豐富。餃子嘅大小啱啱好,食落去好飽足,餃子皮唔算好厚。餃子裡面係一粒粒嘅大白菜粒🤩,再加上豬肉,口感好滋潤🤤🤤。我分別叫咗一個沙嗲湯底同一個豬骨湯底。沙嗲湯底唔算正宗嘅沙嗲味道🤔🤔,有啲香料同香濃嘅味道。係比較港式風味🧐🧐,有啲淡淡嘅沙嗲、鹹香同埋微微酸嘅味道🧐。另外,豬骨湯底就係傳統嘅清湯味道,唔太濃郁豬肉味,不過同餃子一齊食就係一個清淡嘅選擇😛😛。🍄 總括嚟講如果你想喺北角附近揀一間可以安穩坐低,悠閒食一餐嘅輕鬆餃子店,呢度絕對係一個好啱嘅選擇😚😚。📍 上海小聚 北角馬寶道3號君譽峰地下15號舖Shop 15, G/F, Novum Point, 3 Marble Road, North Point
⭐️大白菜肉餃子 七隻 冬陰功湯 $49
⭐️大白菜肉餃子 配麵五隻 豬骨湯 上海麵 $49