4天前 0 瀏覽
今日去咗駱駝漆大廈食花膠湯米線,都算係區內名物,我哋啱啱開門冇耐去到,已經需要排隊。✨招牌花膠雞米線🐔🍜✨我哋加$10轉左雞髀,見到好滑身,鹹到適中,咬落去有鹹香味。雞湯奶白色🍲,飲落去好舒服,食完面之後亦都唔口渴,絕對唔係味精湯👍。花膠份量都唔少,亦都好爽身,唔錯。✨麻藥雞拌麵🐔🍜✨撈麵突顯咗米線嘅煙靭,我哋叫佢俾辣醬我哋一齊撈🌶️,少少辣連埋一齊食好惹味,好適合而家呢家熱熱地嘅天氣食😳。✨金磚豆腐✨佢哋炸到好香口🤪,亦都唔會話好濃味,正宗外脆內滑🥰。不過記得炸起唔好即刻食,因為中間好辣口😂。呢間米線係排隊店,但一d都唔伏👍,值得排一陣隊試下。因為食麵,亦都唔算話排得好耐,如果大家想試一試區內名物,都值得過嚟一試,不過就建議大家轉雞脾食會開心D😆。地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室@雞駅@chillchill_aloye#觀塘美食#花膠雞#米線#人氣店

✨招牌花膠雞米線🐔🍜✨

✨麻藥雞拌麵🐔🍜✨