2022-10-08
見到公司附近開咗兩餸飯,今日終於買嚟試下。一共買咗4盒。6點後買,每盒$30。正常價錢係中式$35,西式$45菠蘿咕嚕肉拼蕃茄炒蛋因為兩個餸都係橙紅色,所以撈埋一齊買相有點不好。咕嚕肉及蕃茄炒蛋都好酸。所以食咗一半就冇食了菜心炒牛肉拼蕃茄炒蛋。菜心有少少“老”牛肉ok的。蕃茄炒蛋唔洗再講,因為都係好酸,所以食咗少少就冇食海鮮長通粉拼椒鹽一字骨海鮮長通粉都ok的,但椒鹽一字骨肉好“鞋”沒有味道,感覺有d似煲湯骨海鮮長通粉拼燴豬仔骨。但返屋企打開見到比錯牛脷。即時臉色一沉。因為全家人都唔食牛脷的。所以呢盒飯只有長通粉可以食。我亦即時whatsapp咗店主。最初是已讀不回,當我再whatsapp張牛脷相才回覆,而且只是說下次比多d其他餸。是Hea的回覆。另外,原本買之前問咗西式兩餸飯,如果選了長通粉,再選一個餸,是否有飯跟,當時回應是有的,到落了order就話冇飯跟。不過呢樣都算啦!最慘就係比咗餸,仲要錯餸係全家都唔食的
因為兩個餸都係橙紅色,所以撈埋一齊買相有點不好。咕嚕肉及蕃茄炒蛋都好酸。所以食咗一半就冇食了 菜心炒牛肉拼蕃茄炒蛋。菜心有少少“老”牛肉ok的。蕃茄炒蛋唔洗再講,因為都係好酸,所以食咗少少就冇食 海鮮長通粉拼椒鹽一字骨
海鮮長通粉都ok的,但椒鹽一字骨肉好“鞋”沒有味道,感覺有d似煲湯骨 海鮮長通粉拼燴豬仔骨。但返屋企打開見到比錯牛脷。即時臉色一沉。因為全家人都唔食牛脷的。所以呢盒飯只有長通粉可以食。我亦即時
whatsapp咗店主。最初是已讀不回,當我再whatsapp張牛脷相才回覆,而且只是說下次比多d其他餸。是Hea的回覆。 另外,原本買之前問咗西式兩餸飯,如果選了長通粉,再選一個餸,是否有飯跟,當時回應是有的,到落了order就話冇飯跟。不過呢樣都算啦!最慘就係比咗餸,仲要錯餸係全家都唔食的