2021-06-19 1358 瀏覽
觀塘碼頭熟食中心有一間好出名食星馬菜嘅餐廳, 就係<拿督>! 記得早幾年去食, 次次都要預早去拎位, 唔係有排等, 今次叫外賣, 叫夠4碗就可以送到附近工廈, 好方便!燒豬頸肉喇沙喇沙湯底超級濃郁!!! 真係好好味, 麵條可以自選, 我揀左摻摻, 即油麵加米粉!豬頸肉燒到好香, 同埋好爽, 好有口感! 配料仲有豆卜, 豆角, 芽菜, 同埋半隻烚蛋! 叫外賣仲有分湯, 非常好! 唯一不足嘅係份量唔係好多, 食完唔係好夠喉!星加坡咖哩牛筋腩黑豉油乾撈粗麵撈粗麵就份量十足, 粗麵放滿成個盒, 望落個樣雖然好深色, 以為會好咸, 但絕對唔係! 黑豉油醬汁調味剛剛好, 好惹味! 而且麵條夠乾爽, 所以食落口感非常唔錯! 而牛筋腩都煮到好腍, 好重咖哩味, 好好味

星加坡咖哩牛筋腩黑豉油乾撈粗麵
星加坡咖喱牛腩筋黑豉油乾撈粗麵