2021-05-17
冇招牌係有少少🤏🏽難搵,黎到既時候full house,今日有成36度高溫🥵,老闆叫我地去陰涼地方等,有位叫我哋,#原來是暖男😍 等左十分鐘左右,終於有位🤤 餐廳入面地方唔算大,大約可以容納20人,尚算乾淨,啱哂麻甩嘅我哋,#酒店港女teaset都係唔啱我地 😌😌😌.📌蔥花蛋治烘底🍳 🥪 $27一碟三件,份量偏細!廚師手勢好好,可以係一塊甘薄既多士中間𠝹一刀,夾住邪惡既牛油🧈,兩塊多士中間又夾住厚厚既葱花炒蛋, 炒蛋好嫩滑!蔥花味好濃郁好香,直程食到有台灣三星葱感覺😍好幸福🤤.📌牛腩蝦條煎米粉 $53煎蛋米粉,煎成麵餅嘅形狀,但煎米粉煎得唔夠乾身,唔夠香脆,就甘單食有少少淡,米粉上面有少許蠔油,但個人認為用牛腩蒜泥花椒個個汁已經好好食,好有麻香味,唔洗加蠔油都可以! 牛腩、牛筋、蘿蔔用另一隻碟仔上,上面放左啲生蒜泥同辣椒乾🌶️ 牛腩單食會偏鹹,燜得鬆化軟腍入味,腍到好易散,配埋米粉食就啱啱好!牛筋好淋,好多膠質! 蘿蔔墊底好甜好淋好入味!但反而個蝦條似係獨立存在既產物!.📌冰啡樂 $24甘熱一定要飲可樂,老細就話幫你寫個冰啡樂啦😂 (個人認為有少少push你叫嘢飲,但我無hard fee
📌蔥花蛋治烘底🍳 🥪 $27
📌牛腩蝦條煎米粉 $53
📌冰啡樂 $24
甘熱一定要飲可樂,老細就話幫你寫個冰啡樂啦😂 (個人認為有少少push你叫嘢飲,但我無hard feeling既🧐)都唔錯既,但無可口可樂之前出個款咖啡可樂甘濃味!成罐可樂俾你自己溝,中意一齊飲又得,分開飲又得😆
📌鹹檸西袖梳打 跟餐加$13
督到但鹹檸都粉碎,味道都唔係好出,可能係西袖梳打太濃味,但係甘夏既天氣飲係好refreshing既🥶😍
總括嚟說,老細好風趣,食物質素都唔錯,但未必會得登過黎食,行開觀塘試下係幾唔錯既😌😍👍🏾
=========================
快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾