2024-09-22 100 瀏覽
辛苦咗一日,放工後就嚟到川婆婆食吓嘢,一直都聽朋友介紹川婆婆係唔錯嘅選擇,而今日終於嚟到試吓⭐️蔥油滷肉拌麵面嘅口感10分彈牙,而蔥同滷肉嘅味道都好濃郁,兩者嘅配搭,令到層次更加豐富,鍾意滷肉嘅朋友絕對唔可以錯過⭐️招牌牛肉粉聽店員推介試咗招牌牛肉粉,一是果然無聊失望,佢可以揀雙拼三拼唔同牛嘅部位,另外再加上唔同嘅配料,而我就揀咗雪花牛頸脊同吊龍,兩款肉質都好鮮甜,加上牛肉湯,牛嘅味道更加濃郁,而我在額外加上包仔豆腐,豆腐吸晒湯嘅味道,冇得彈⭐️豆漿+凍檸樂嘢飲嗰方面就叫咗豆漿同凍檸樂,消暑佳品⭐️上湯皇帝菜菜口感好嫩滑,一定係經過精挑細選,而且湯嘅鮮味都好足,整體嚟講唔錯⭐️蒜蓉白泥呢樣餸菜完全冇豬嘅腥味,蒜蓉嘅味道都好突出,豬肉肥瘦均勻,而且味道都開胃

⭐️蔥油滷肉拌麵

⭐️招牌牛肉粉

⭐️豆漿+凍檸樂
嘢飲嗰方面就叫咗豆漿同凍檸樂,消暑佳品

⭐️上湯皇帝菜

⭐️蒜蓉白泥