2020-10-25
疫情期間少咗喺出邊食嘢🥺不過都冇阻我想食拉麵嘅心🤣觀塘APM 呢一間麵屋武藏 都幫襯過幾次 今次試吓佢嘅外賣自取🧐除咗正面之外仲會有唔同種類既丼同埋便當🍱性價比都算高 附近嘅打工一族不妨過嚟試吓😙我同朋友分別叫咗兩款沾麵🍜我叫嘅係叉燒沾麵🍜$79 佢可以選擇白神山/赤神山同埋黑神山(其實即係豬骨,辣豬骨同埋黑蒜豬骨湯底)咁我就選擇咗白神山☺️另外值得一提佢嘅紫菜係另外包好嘅,令到佢都可以保持脆👍🏻拎到返屋企我有再叮一叮,微暖嘅狀態底下,麺質適中,彈牙,唔會太軟唔會太硬,豬骨湯底濃郁😋糖心蛋都好滑🐣神山沾汁麵$89豚骨湯底並以慢火熬製超過12小時~至於厚燒豚肉真係大嚿到嚇親我🙈外面焦香 裏面啖啖肉 好香口🐷武藏煎餃子$38算係皮薄 都充滿肉汁 可以一試~和風蘋果沙律🥗$45用蘋果做配料幾特別有fresh 既感覺 同青瓜一樣爽口好夾 幾特別 用嚟作為開胃~總括而言午餐嘅性價比幾高值得一試 💁🏻♀️佢嘅沾麵亦都係我會encore嘅~
不過都冇阻我想食拉麵嘅心🤣
除咗正面之外仲會有唔同種類既丼同埋便當🍱性價比都算高 附近嘅打工一族不妨過嚟試吓😙 我同朋友分別叫咗兩款沾麵🍜
另外值得一提佢嘅紫菜係另外包好嘅,令到佢都可以保持脆👍🏻 拎到返屋企我有再叮一叮,微暖嘅狀態底下,麺質適中,彈牙,唔會太軟唔會太硬,豬骨湯底濃郁😋 糖心蛋都好滑🐣
神山沾汁麵$89
豚骨湯底並以慢火熬製超過12小時~
至於厚燒豚肉真係大嚿到嚇親我🙈
外面焦香 裏面啖啖肉 好香口🐷 武藏煎餃子$38
算係皮薄 都充滿肉汁 可以一試~
和風蘋果沙律🥗$45
總括而言午餐嘅性價比幾高值得一試 💁🏻♀️
佢嘅沾麵亦都係我會encore嘅~