2018-04-17
呢排日日OT,想食餐好少少嘅都唔得,晚晚都係食茶記,搞到個人心理好唔平衡,決定今晚要食餐好嘅(雖然食完都要返公司做野),經朋友推薦,決定去鴻圖中心9樓嘅Centre de Vin一入到門口已經好有驚喜,因為無諗過觀塘區竟然有一間餐廳嘅裝修可以敢靚敢Grand~不過話分兩頭,作為餐廳,最重要都係食物質素,如果啲嘢唔好食 裝修幾靚都係假,所以事不宜遲,馬上入去嗌嘢食首先我幾左個法式龍蝦海鮮湯及Home made 墨魚汁pasta,當個湯一嚟到放落枱面,我就知道對辦了, 暗橙紅色嘅湯配撘濃郁至極嘅香味,完全係視覺與嗅覺嘅一場盛宴,飲一啖湯落口,你會感受到龍蝦嘅鮮味混合埋番茄嘅爽甜再加上其他配料,令到我個人呢幾日嘅疲累有種一掃而空嘅感覺!品嚐完湯後,好快就到墨魚汁pasta,自家制嘅意粉,完全顛覆左我以住對意粉嘅感覺,我無諗過會用「彈牙」呢兩個字黎形容意粉,一個特別嘅口感再加上微微嘅辣味,簡直係味覺大爆炸,令我忍唔住再叫多一碟黎食。總括嚟講,呢間餐廳不論裝修、服務、食品質素等都屬於頂尖水平,我下次一定會再返黎試下其他嘅食物,例如扒類等等😍😍😍😍我相信Centre de vin將會成為我嘅飯堂
我相信Centre de vin將會成為我嘅飯堂