2023-04-04
呢間坐落於工廈嘅西餐廳,其實位置就係隔離大型商場,行過去都相當方便就腳。店內面積雖然唔算好大,但坐得都幾舒服,打開品牌點菜先。柯打主菜類/意粉/意大利飯類/薄餅類,加$38就可以有埋餐湯及餐茶,當然加埋啦。是日餐湯係忌廉甘荀湯,入口有香甜甘荀味,湯質頗厚身,配條香脆麵包條,無餐飽咁飽肚,配搭唔錯。飲完湯,巴馬臣芝士煙肉蛋黃醬意粉 ($118)就出場啦。份量相當多,中間配以生蛋黃。將蛋黃打入意粉中撈抣就食得帶口感嘅意粉,每條都被香濃芝士蛋黃汁包圍住,呢個醬汁相當出色,多食都唔會覺膩,偶爾食到菇菌片同煙肉片,加入蒜粒一齊煮,多一份蒜香味,好好味呀。兩款薄餅中,最後勝出嘅係呢客煙三文魚牛油果薄餅 ($148),煙三文魚舖滿整個薄餅面,趁熱食啦喂。薄脆餅底,牛油果片夾在煙三文魚與芝士中,芝士嘅咸香味加埋千島醬汁嘅甜味,全部食材都係我喜愛嘅,仍然回味中。壓軸出場厚切美國黑安格斯肉眼 ($248),擺盤相當別緻,紅黃綠配菜,再有燒汁另上。厚切肉眼選擇五成熟,四邊煎香鎖住肉汁。切開仍然見到中間位係紅色,入口有肉汁流出黎,肉質鬆軟又帶少少嚼口,加少少燒汁調味就可以。餐飲包$24飲品,可再加錢轉其他,我
店內面積雖然唔算好大,但坐得都幾舒服,打開品牌點菜先。
將蛋黃打入意粉中撈抣就食得
餐飲包$24飲品,可再加錢轉其他,我就加$8柯打伯爵紅茶。唔係一杯而係成壺,仲有幾塊甜餅送茶,成就呢餐嘅完滿。