2023-03-16
觀塘室內釣蝦場🦐一直好期待去釣蝦😚,今次就去左觀塘工廈的室內釣蝦場!室內場啱晒我呢啲怕日曬雨淋的人😆。個釣蝦場都幾大,有2個釣蝦池,1個進食區。我平日傍晚時間到訪,人流唔算太多,開放左個細池,細釣蝦池劃分好左個位,唔會同隔離太近👍🏻。一入去職員會先教你釣蝦概點釣同技巧,跟住就可以開始釣。場地會提供魚桿,蝦毛(餌),鉗和濕紙巾。都算幾多蝦上釣,不過蝦都好聰明,好容易俾佢走甩咗,我估我都有走甩咗大概3成的蝦😂,未掌握釣實佢的技巧。同埋d蝦係比較肥大而且有鉗,唔係平時酒樓白灼蝦嗰種。而且職員都會不時加蝦落去,增加上釣的機會,我2個鐘都見到3次倒蝦,倒完蝦個刻係最易釣到😆。有d蝦條尾會有絲帶🎀,代表你中咗獎,可以抽夾公仔機會,幸運轉盤,飲品,同埋其他優惠~有得釣之餘,仲有得抽獎!以為2個鐘夠晒玩😌點知唔捨得走,所以千祈唔好揀一個鐘,會唔夠喉。2個鐘係釣蝦時間,之後你可以慢慢食蝦~工作人員會幫你先洗一洗啲蝦,再用粗鹽焗熟啲蝦。今次我哋2個人2個鐘,釣左22隻蝦,好開心🥳,如果我哋技巧好啲,應該會有30隻!即釣即煮真係好新鮮,啲蝦肉好結實,唔使用咩調味料,都已經好鮮甜!如果你鍾意,場地都有提供調味
即釣即煮真係好新鮮,啲蝦肉好結實,唔使用咩調味料,都已經好鮮甜!如果你鍾意,場地都有提供調味料:豉油、麻油、沙律醬、辣椒醬等。