2018-10-22
最近一次公司聚會,我經朋友介紹知道觀塘工業中心樓上一間與別不同嘅party room,特別之處係佢無論裝飾佈置,器材全部都走向高級嘅路線,唔單止有高級烹飪煮食廚房,娛樂設施;仲有卡拉ok,名牌按摩椅,電動麻雀機等等。 牆身用咗木酒箱去裝飾,更加身處喺法國嘅酒莊感覺;室內當然不乏靚酒啦!原來呢個場地嘅背景,仲有一間catering公司,可以安排到會;除左食物到會,更加會有侍應都會同埋廚師即席烹調服務, 我老細屬於識嘆之人,所以佢今次都好豪氣咁樣安排咗廚師即席到場烹煮。我諗我哋大家啲同事都未見過係partyroom可以見到廚師即席表演去雕刻食材呢個奇觀,平時只會係飲食界大型展覽城時先會見到,而家竟然搬左上party room!師傅熟手感一刀一刀刻畫,好快就將瓜果雕刻成藝術品, 每一個部位都都工明細,神似非常!當然藝術品始終都係藝術品,睇得唔食得,廚師都不忙我哋呢邊為食嘅食客,好快就用咗同一款瓜切成品酒前菜。而家香港party room競爭激烈,如何可以突圍而出?其實真係要諗諗計。欣賞呢個party room裝修華麗高級,舒適得來有私人空間,更加提供廚師到會,確保食物新鮮;地方唔算好難搵,觀
而家香港party room競爭激烈,如何可以突圍而出?其實真係要諗諗計。欣賞呢個party room裝修華麗高級,舒適得來有私人空間,更加提供廚師到會,確保食物新鮮;地方唔算好難搵,觀塘地鐵站行過去唔到十分鐘。呢度絕對適合商界人士聚會,係一個放鬆嘅好地方。