2023-09-10
今次同朋友去食呢間bookmark咗好耐的餐廳。一到12點就衝上去,超lucky 坐到鳥籠位🥰仲可以襯人唔多時喪影相🤣餐廳以白色綠色做主色,以鹿做主題,我最鍾意餐廳的綠葉牆,好靚好吸睛,前面兩隻小白鹿都好得意。另一面的芒草籬笆同假花天花都好別緻💖見到晚市有蠔食,消費滿$100就可以$10一隻蠔,搞到我都心思思,有機會就再試晚市😆焗寶雲酥海魚柳·大蝦·香檳忌廉汁 $138無諗過魚柳會咁大塊,仲要係兩大塊。魚肉鮮嫩鬆化,配忌廉汁好好食。蝦肉爽口彈牙又大隻,食得出蝦都幾新鮮,完全唔霉。紫薯蓉食落香甜,口感綿密,配魚肉好好食,豆角非常爽脆,食落嗦嗦聲。法式慢煮鴨胸·美式蟹餅·香濃燒汁 $138好難得食到咁好食的鴨胸,切開見到裡面粉粉嫩嫩,顏色非常漂亮。食落非常juicy,肉質又鮮又嫩,連鴨皮都油而不膩,完全無膻味。蟹餅烤得外脆內軟,食到好有蟹肉的鹹鮮味。跟餐 田園沙律 & 大蒜忌廉湯 & 蒜蓉包田園沙律加咗我最愛的芝麻醬😋沙律菜都好新鮮,好欣賞佢加左蘋果,食落好爽口。大蒜忌廉湯飲落大蒜味唔太濃,口感creamy。蒜蓉包烤的非常香脆。黑松露薯條 +$38薯條熱辣辣,非常香脆可口,sour cre
焗寶雲酥海魚柳·大蝦·香檳忌廉汁 $138
法式慢煮鴨胸·美式蟹餅·香濃燒汁 $138
跟餐 田園沙律 & 大蒜忌廉湯 & 蒜蓉包
黑松露薯條 +$38
薯條熱辣辣,非常香脆可口,sour cream mix左黑松露醬,食落香口惹味,呢個薯條好得我歡心,我同個friend都食唔停口🤤
熱帶果園 +$29
菠蘿味好濃郁,亦飲到淡淡的熱情果味,又唔算太甜,杯野飲好fresh好好飲。
Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
*上述文章只供參考及以當時價格為準