2024-09-03
觀塘多好野食就係人都知,原來仲有一間係串燒任食,而且有得食又有得玩,性價比高。 🔅美國安格斯牛放題 $268/120分鐘🔅夜市有三款套餐揀,我地就揀左B餐美國安格斯牛放題,有安格斯牛板鍵、牛仔骨、牛粒、封門柳、皇室無激素豬腩肉、雞泡魚乾、鮮甜扇貝及脆炸榴槤波波。套餐C仲有美國和牛及西班牙伊比利亞黑毛豬放題,留返下次再試。 安格斯牛普遍都肉質鮮嫩,牛味濃郁,脂肪位唔算多,肉脂比例均衡。小食亦有多款供選擇,包括台灣腸、炸蝦、麥樂雞等。其餘例如燒大腸、蒜蓉焗蠔及羊肉串都係即叫即整,頗為新鮮。炸物方面有椒鹽燒賣及炸香辣單骨雞翼等,個人特別推薦呢兩份炸物。而雞泡魚乾亦少有地一大塊圓形上俾你燒,再自己剪開做條狀,燒完之後特別好食。自助區方面食材選擇眾多,例如棉花糖、雞肉串、多春魚等,而燒完後嘅牛肋條及墨魚咀係最好食呢!
🔅美國安格斯牛放題 $268/120分鐘🔅