餐廳: Day One Cafe (駱駝漆大廈第三座)
資訊:

2024-10-23 454 瀏覽
觀塘駱駝漆中心出名多嘢食多嘢行,前排同女朋友行完啲舖頭仔,就決定喺附近醫肚。呢間位於駱駝漆三座6樓嘅「Day One Cafe」,就俾佢嘅工業風裝修吸引咗。餐廳主打健康西餐, Menu選擇都幾多,而且價錢合理。我同女朋友都唔係好肚餓,所以就買咗兩樣食物就夠了:龍蝦汁蕃茄鮮蝦扁意粉:一攞上來賣相好吸引,啲蝦好大隻好新鮮,爽口彈牙,配合埋香氣十足嘅龍蝦汁,非常正!松葉蟹肉明太子炒椰菜花飯:女朋友話而家好興食椰菜花飯,我都係第一次試,原來係飯嘅健康替代品,口感又幾特別喎!餐廳用咗松葉蟹肉同埋明太子去煮呢個椰菜花飯,所以鮮味十足。女朋友叫嘅泡沫鮮奶造型都好吸引,而且奶味香濃,好飲值得一讚喺呢度嘅店員好有禮貌,而且都坐得幾闊落幾舒服!

餐廳主打健康西餐, Menu選擇都幾多,而且價錢合理。

我同女朋友都唔係好肚餓,所以就買咗兩樣食物就夠了:

女朋友叫嘅泡沫鮮奶造型都好吸引,而且奶味香濃,好飲

值得一讚喺呢度嘅店員好有禮貌,而且都坐得幾闊落幾舒服!
  • 龍蝦汁鮮蝦扁義大利粉