2021-04-02 1188 瀏覽
觀塘工廠其實真係好多美食,肯捐窿捐罅就會有好多驚喜!呢間台式餐廳我就第二次嚟,上次食晚飯今次就食Lunch。點餐係掃QR Code然後手機點,不過佢個System指示唔係咁清晰,揀好一個再揀另一個時,第一個又消失咗,再試多次先成功。Lunch Menu呢樣拼呢樣、嗰樣拼嗰樣咁,好似仲豐富過晚市喎!上次食咗鹽酥雞排覺得好正所以又要回味一吓,叫咗個有鹽酥雞排嘅Set。【台式肉操飯 拼 鹽酥雞排 鹽酥花枝丸(兩粒)、屏東櫻花蝦燙青菜(細)、流心蛋】Lunch Set嘅雞排就冇晚市咁大塊,換嚟嘅就係食多幾款嘢。雞排炸得好香脆,鹽酥個陣香味撲鼻而嚟,雞肉亦好嫩滑,正!肉操飯用嘅係珍珠米,撈埋味道濃厚嘅肉操真係好惹味!炸花枝丸就唔算好特別。而生菜就好鮮甜,配嚟櫻花蝦好好食!流心蛋正常發揮,正常會想撈飯,但有肉操嘅話又已經好夠,如果轉成滷水蛋成件事好似會夾啲。【鹽酥薯條(細)】跟餐加HKD12,呢嗰就一般般,炸得比較乾,亦唔夠脆有啲硬。呢度環境都算係幾舒服,地方都大,唔會好似觀塘其他地舖、商場舖咁,食完都唔好意思再坐,即係趕住走咁。食完飯又飲吓嘢再傾多陣計,係同朋友同事嘅Relax吓嘅好地方!

【鹽酥薯條(細)】

鹽酥薯條(細)  跟餐加
蜂蜜綠茶 正常冰 無糖 跟餐
台式肉操新竹米粉湯 拼 鹽酥雞排 鹽酥花枝丸(兩粒)、屏東櫻花蝦燙青菜(細)、流心蛋
2021-03-31
  • 鹽酥大雞排肉燥飯