2022-06-11 3088 瀏覽
今日同妹妹發掘觀塘區美食🤩 竟然係工廈區內搵到一間頗高質的漢堡店💕 店內小小,走美式酒吧風格。另有室外用餐區同可坐food court內位置。選擇好後就俾錢等叫號碼去取餐。 除單點漢堡/沙律,亦可加錢升級𝕄𝕠𝕠 𝕄𝕠𝕠滋味套餐。我地就怕食唔哂,於是只升級一個套餐。🍔 德州之堡 $70new item✨ 麵包非常鬆軟帶牛油香,原來是自家制麵包🤩 新鮮手打優質美國穀飼牛肉,夠厚身,非常juicy,仲好有牛味❣️ 配料有洋蔥圈🧅、芝士🧀、脆卜卜嘅煙肉🥓同BBQ醬,食落好有口感好有層次🤤 🍔 經典之堡 $60牛肉同樣係手打而成,配上經典配搭:芝士🧀、蕃茄🍅同生菜🥬 蕃茄同生菜非常新鮮爽脆✨ moo moo醬神來之筆也! 為看似平平無奇的漢堡增加美味😋 🐮 芝士肉醬薯條相比之下,薯條就中規中矩。可能有芝士肉醬關係,薯條變得腍身不夠脆。但不影響它的美味。🐮 Mooshake 食得漢堡,無理由不配奶昔😎😎 朱古力奶昔夠濃郁,士多啤梨奶昔creamy,但個人覺得奶味稍重。我同妹妹真心覺得呢間的漢堡絕對好味高質👍🏻 無論是食材及味道。 位置雖然不太就腳,但誠意推介✨✨

🍔 德州之堡 $70

🍔 經典之堡 $60