2016-07-21 559 瀏覽
又係觀塘…無錯 ! 又係觀塘, 難得有朋友和我一樣喜歡試工廈, 所以今晚去食左呢間 :地點都係近港鐵站. 預先訂位6點半, 準時去到有位坐店內不停播放音樂, 我和朋友坐高枱, 靠近窗外. 睇下餐牌款式選擇唔算太多, 因為放工前食左tea, 所以散點。我地點選以下 :雜菌白汁扁意粉芝士蕃茄長通粉炸魚薯條配沙律菜點菜完畢後, 待應好快奉上一籃麵包, 麵包沾上黑醋, 比起牛油更加喜愛。麵包暖烘烘, 好快比也ko左。先黎炸魚薯條配沙律菜炸魚及薯條肯定剛剛炸好, 因為一放入口時已燙咀 (下次真係要吹下先), 食得好熱氣時有少少沙律菜比你平衝一下又唔錯芝士蕃茄長通粉我覺得酸左一點, 可能太多蕃膏或蕃茄, 雖然開胃, 但係酸左dd雜菌白汁扁意粉呢個就真係真心讚, 愛好菌類及白汁的我, 一上枱時聞到香噴噴的白汁, 白汁夠多, 充份令到每一啖都好多汁, 雜菌應該先用牛油炒過, 所以食得到雜菌有牛油味道. 諗起都好想食多次今次因為太飽無去試飲品及甜品, 希望下次可以試到。
地點都係近港鐵站. 預先訂位6點半, 準時去到有位坐
我地點選以下 :
雜菌白汁扁意粉芝士蕃茄長通粉炸魚薯條配沙律菜
先黎炸魚薯條配沙律菜
芝士蕃茄長通粉
雜菌白汁扁意粉
今次因為太飽無去試飲品及甜品, 希望下次可以試到。
  • 雜菌白汁扁意粉