餐廳: 五月星牛肉麵
資訊:

2023-04-29 230 瀏覽
觀塘工廈地道台式餐廳 今次呢間係駱駝漆11樓 雖然比較高層 但晚市都好多人 簡單記錄下.見到在場大部份人都點牛肉麵我都試試⭐️蕃茄牛肉麵$78呢到湯底比其他店濃厚 會比較結身少少👌🏻麵條粗身 所以呢個湯底好掛汁 入味 👌🏻藥膳香味明顯 但又唔算太重 湯底少甜 見到餐牌上面寫住辣度一隻辣椒 其實都多唔辣👍🏻牛肉做得十分軟嫩 唔痴牙 冇牙婆都食到.⭐️刈包$39👍🏻刈包比其他台式餐廳大個👍🏻包體外層軟熟 中間夾住五花肉加上酸菜青瓜 同埋麻醬feel粒粒👍🏻值得一讚 成個包平衡做得好好食完佢哋唔會覺得油膩 好食.佢哋小食都做得唔錯⭐️起司肉鬆蛋餅$42蛋餅外層脆脆地 中間夾住大量芝士肉鬆😋內裏芝士半溶化 趁熱食加分.除此之外 佢哋枱面有同味粉如果點⭐️甘梅地瓜條 或者鹽酥雞類都可以按個人口味狂落味粉 爽.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_觀塘#hkfunfoodrecord黃店.#五月星牛肉麵 (觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室.⭐️評分:味道:3.8/5環境:3/5服務:3.8/5 店員好nice抵食:3.8/5 .‼️想睇更多資訊‼️ig
見到在場大部份人都點牛肉麵
都可以按個人口味狂落味粉 爽
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_觀塘
#hkfunfoodrecord黃店
#五月星牛肉麵 (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室
抵食:3.8/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #觀塘美食 #台灣餐廳 #蛋餅 #牛肉麵 #滷肉飯 #珍珠奶茶 #一日一黃店