2023-05-05
🥢🥣🥄觀塘工廈大碟小炒▫️免加一▫️茶錢$8/位,2個前菜免收費☑️前菜前菜有2碟,份量仲好多,有一碟係花生,好脆口,另一碟係青瓜,爽口,有蒜蓉配上醋同辣椒,惹味開胃。☑️鹹魚雞粒炒飯 -$88炒飯好大碟,有鑊氣,飯粒粒分明,有大量生菜,爆香左嘅雞粒,蛋等,調味剛好。☑️椒鹽三寶 - $128呢個有豆腐、茄子同魷魚,雖然係三拼,但好大份,椒鹽粉有好多,仲有炸粉絲墊底。豆腐最好食,有十幾粒,細細粒,外皮又薄又脆,而中心十分嫩滑。茄子略嫌切得太細,但都好juicy。而魷魚味道就比較淡,但免費附上嘅酸辣蒜汁就好好味,酸辣開胃。☑️ 三寶套餐 -$268 1.🆗 清蒸沙巴龍躉(一斤)魚吾算大條,同埋好似得半條到,可能龍躉價格較貴,肉吾算多,骨多,但肉質結實,幾滑,搭配嘅蔥同蒸魚豉油都吾錯。 2.☑️果香黑醋骨份量都吾少,有約十件,而且每件舊肉都幾大,外皮炸到脆脆地,好掛汁,黑醋汁酸酸地幾惹味,舊肉都吾會好硬痴住舊骨。 3.☑️金銀蛋時蔬 (娃娃菜)呢款可以揀要莧菜,娃娃菜或者白菜仔,我地就揀咗娃娃菜。金銀蛋湯可以飲,仲幾好味添,鹹蛋皮蛋數量一啲都吾少,娃娃菜煮得好淋。
觀塘工廈大碟小炒
▫️免加一
▫️茶錢$8/位,2個前菜免收費
☑️前菜
☑️鹹魚雞粒炒飯 -$88
☑️椒鹽三寶 - $128
☑️ 三寶套餐 -$268
1.🆗 清蒸沙巴龍躉(一斤)
2.☑️果香黑醋骨
3.☑️金銀蛋時蔬 (娃娃菜)