2024-12-09
餐廳裝修以木系做主調,燈罩用咗泰國天燈嘅形狀,而中間有個水池放住唔同顏色嘅螢光波波,帶點泰國色彩,果然配合返餐廳名Add some Thai Restaurant。座位算寬敞,多人嘅話仲可以有預訂包房唱K! 我哋叫咗二人晚餐套餐,包括咗好多種類嘅野食,有頭盤主菜到甜品,另外可以加錢配埋飲品🤓酸辣沙律鳳爪用高身玻璃樽裝住酸辣鳳爪,配有試管嘅汁可以自己調教酸辣度,鳳爪入味,配埋沙律菜開胃二人小食拼盤拼盤有蝦餅豬頸肉同埋兩串串燒,啱晒我哋兩個人又想食唔同種類嘅小食,份量啱啱好!蝦餅炸得香脆蝦,蝦肉彈牙,豬頸肉燒香仲有好多塊海蝦雜錦海鮮冬陰功湯湯用火爐熱住,唔怕凍左,而冬陰功湯酸辣度適中,仲配有幾隻海蝦同埋唔同種類嘅海鮮👍🏻墨汁軟殼蟹意粉除咗一般泰國菜仲搞搞新意思有fusion菜😸,意粉用墨汁炒香,上邊配炸香咗嘅軟殼蟹,配搭幾夾有新意思馬拉盞炒通菜通菜份量算多,炒得夠鑊氣惹味最後食埋Add some Thai Restaurant既招牌甜品,椰汁千層糕,為豐富嘅泰國菜晚餐畫上完美句號
餐廳裝修以木系做主調,燈罩用咗泰國天燈嘅
酸辣沙律鳳爪
二人小食拼盤
海蝦雜錦海鮮冬陰功湯
墨汁軟殼蟹意粉
馬拉盞炒通菜
通菜份量算多,炒得夠鑊氣惹味