2024-10-06 305 瀏覽
同朋友好耐冇見,相約放工一齊食晚餐,因為我哋都喺觀塘附近返工,就去返食過好多次,一間好正嘅泰國餐廳Add Some Thai restaurant,呢間餐廳食物分量夠,質素好,而且地點方便,餐廳位置喺觀塘工廈上面,都幾近觀塘地鐵站,一入到餐廳,裝修充滿泰式風情,座位旁邊有一條水道,幾特別,因為我哋都幾肚餓所以叫咗好多嘢食😀泰國金柚海蝦雜菜沙律:沙律夠晒爽脆,金柚清甜多汁,鮮蝦鮮味爽口,醬汁好醒胃👍🏻沙律用玻璃壺裝住,用嚟打卡都幾靚😬香燒沙嗲羊肉串:羊肉軟滑而有羊味,香得來一啲都唔羶,點埋沙嗲汁仲正👍🏻酥炸軟殼蟹配金邊粉:軟殼蟹炸得鬆脆,外脆內鮮甜,味道一流,配上酸甜嘅炒金邊粉勁正👍🏻AST泰式燒雞(半隻):燒雞係餐廳嘅招牌菜,燒雞外皮有少少焦香,內裏嫩滑滑多汁,點啲泰式醬汁勁惹味😬馬拉盞炒通菜:通菜清甜爽脆,配埋惹味嘅馬拉盞一齊食好正,而且炒得夠晒鑊氣👍🏻D24榴槤炸彈:外皮酥脆,內裏勁多好香嘅D24榴槤肉,一咬榴槤肉爆晒出嚟好正😊三色芒果糯米飯:有三種顏色嘅糯米飯,包括有斑蘭、紫米同埋原味,味道各有特色,而且糯米飯煙煙韌韌得來好軟熟,椰香十足,配埋勁香甜嘅芒果肉一齊食好正,跟餐仲包咗

三色芒果糯米飯:有三種顏色嘅糯米飯,包括有斑蘭、紫米同埋原味,味道各有特色,而且糯米飯煙煙韌韌得來好軟熟,椰香十足,配埋勁香甜嘅芒果肉一齊食好正,跟餐仲包咗兩球紅豆椰子雪糕,配埋糯米飯一齊食都好正😊
真心推介Add Some Thai restaurant 俾鍾意食泰國菜嘅朋友👍🏻