2019-09-13 65 瀏覽
對於經常出入觀塘既我觀塘工廈既鋪頭真係一個唔錯既用餐選擇今次介紹一間環境唔錯,走日式西餐廳風格門口,牆身,甚至餐牌都有採用木既元素坐喺度會有種休閒既感覺.除左裝備有花心思,亦會選擇無添加食物,同埋絕不用味精__________🔹日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食 $78👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑本來係想食封門牛柳,可惜無貨...真係epic sad揀左同樣係牛既咖哩牛肉,可以話係瘦既牛腩無煮到好淋,但一啲都唔韌,略有咬感食落有香料味,比個咖哩汁出色咖哩汁唔甜又唔辣,比較普通.滑蛋採用日本鮮雞蛋唔似落左忌廉牛奶,望落都厚厚地,但食落又幾滑下.跟餐都會有一舊紫薯球,佢唔好滑果種,無將紫薯打成蓉加忌廉,反而係天然既紫薯隨性咁切成細粒做成球,好raw👍🏻.🔹和式All Day Breakfast $128👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑主菜係蒲燒鰻魚,炒滑蛋配菜係提子,蕃茄仔,烘麵包,沙律菜,紫薯球.鰻魚好鮮嫩,油脂豐腴,有種食東玻肉既錯覺,可惜唔夠厚身,同無處理啲魚骨,要小心食.滑蛋品質同牛肉定食一樣.烤麵包加左牛油烤,唔係烤得好脆,但幾有麵包味
對於經常出入觀塘既我
觀塘工廈既鋪頭真係一個唔錯既用餐選擇
今次介紹一間環境唔錯,走日式西餐廳風格
門口,牆身,甚至餐牌都有採用木既元素
坐喺度會有種休閒既感覺
除左裝備有花心思,亦會選擇無添加食物,同埋絕不用味精
__________
🔹日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食 $78
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑

本來係想食封門牛柳,可惜無貨...真係epic sad
揀左同樣係牛既咖哩牛肉,可以話係瘦既牛腩
無煮到好淋,但一啲都唔韌,略有咬感
食落有香料味,比個咖哩汁出色
咖哩汁唔甜又唔辣,比較普通
滑蛋採用日本鮮雞蛋
唔似落左忌廉牛奶,望落都厚厚地,但食落又幾滑下
🔹和式All Day Breakfast $128
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑

主菜係蒲燒鰻魚,炒滑蛋
配菜係提子,蕃茄仔,烘麵包,沙律菜,紫薯球
滑蛋品質同牛肉定食一樣
烤麵包加左牛油烤,唔係烤得好脆,但幾有麵包味