今日熱辣辣🥵一心諗住搵d食完唔熱嘅嘢。嚟到觀塘search到呢間漁吉,行過嚟試吓。雖然喺工廈,都唔會太難搵到。餐廳唔會太花巧,主打做丼飯,亦接收大量外賣單(因為不停聽日外賣機響起)。漁吉特選丼三文魚|油甘魚|磯煮鮑魚|海膽|三文魚籽|櫻花魷魚|赤蝦|左口魚邊話明特選,真係豐富到一個點。海膽有微微炙燒,櫻花魷魚意外地好食。左口魚邊就係我近期最愛,魚油係嘴裡滲出,沒有絲毫腥味。亦非常少有地有一隻磯燒鮑魚,十分滿足。北海帆立海老丼帆立貝|赤蝦|牡丹蝦|甜蝦鐘意食海蝦嘅朋友唔好錯過喇!因為有齊三款大蝦比你品賞。個人比較喜歡牡丹蝦。帆立貝則肉身豐厚,爽甜滑身。整體非常新鮮。茶水自助,亦無收加一,記得幫忙自助掉垃圾。🐷🛎️必試指數:8/10🔆

漁吉特選丼

北海帆立海老丼
帆立貝|赤蝦|牡丹蝦|甜蝦

茶水自助,亦無收加一,記得幫忙自助掉垃圾。

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-05-20