無錯無錯~又去左觀塘🙊 本來計劃接收工,但係失敗左~ 唔緊要,食返餐好西補數😛 大概一年前幫襯過Boon,食物質素唔錯,最近發現佢開姊妹店本Honbu,就決定去試下喇~講下食左咩啦💁🏽‍♀️➿ 明太子醬薯條 ($58)明太子醬高質👍🏼 咬到明太子粒粒!薯條香脆🍟 鍾意肥野既鐵飯腳不停話好食~➿鰹魚熟成封門牛柳 ($178)係餐廳既signature之一🌟 封門柳本來就富濃郁既牛味,餐廳加入鰹魚乾包裹封門柳,令到味道更有層次,肉質粉嫩,又juicy👍🏼➿大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵 ($148)意粉醬汁吸收左大頭蝦既蝦油,有驚喜!大頭蝦仲有唔少蝦膏,正!🦐➿法式多士 ($48)牛油既香味誇張到製作緊個陣已經由廚房入面飄出黎🧈 未見到已經流哂口水啊💦 呢個西多士質感超軟綿,邊邊位煎到好焦香,配軟雪糕同埋士多啤梨乾一齊食,口感豐富😋➿鮮果茉莉花茶 ($48)平時飲咩都會嗌少甜/微糖既我,今次嗌左少甜,可能因為餐廳係用新鮮水果沖調,所以覺得真係唔甜,建議大家可以嗌番正常既水果茶🍹➿朱古力奶泡 ($48)心情唔好個陣特別會想飲朱奶,見到粒燒得咁靚仔既棉花糖係朱古力上面,有種double happine

講下食左咩啦💁🏽‍♀️
➿ 明太子醬薯條 ($58)

➿鰹魚熟成封門牛柳 ($178)

➿大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵 ($148)

➿法式多士 ($48)

➿鮮果茉莉花茶 ($48)

➿朱古力奶泡 ($48)
心情唔好個陣特別會想飲朱奶,見到粒燒得咁靚仔既棉花糖係朱古力上面,有種double happiness既感覺😆 餐廳選用既係法國可可粉🍫 可可味香濃,整體口感濃厚香滑,甜度剛好!