2016-12-16 151 瀏覽
又到聖誕!又到聖誕!聖誕節無咩多,係朋友聚會比較多。今晚收工約咗個朋友去觀塘工廈食晚飯,上到嚟哩間餐廳,完全對工廈既餐廳改觀。哩度地方好大,好舒服,夠晒寬敞。接過餐牌一看,咦!全部英文嚟既?又無圖片?跟住我就問d職員,請他們介紹一吓菜式。好彩,佢地都好nice,無厭我地煩之餘仲解釋得好清楚。大蝦配蒜蓉包,原本我以為左手邊果碗係蝦湯!點知原來係用來配蒜蓉包既汁(個汁好香既香草味,蝦肉亦很入味)「海鮮意粉」,雖然這個意粉沒有很多醬汁,但是意粉亦滲滿配菜的香味!完全不是意粉還意粉,配菜先煮好再放上意粉上的味道。讚!👍飯後當然唔少得享受美味既甜品啦!這個Tiramisu整體味道不錯,但我略嫌它放少了冧酒,如果加多少少冧酒就更好喇!最後一道甜品就係「士多啤梨法式千層酥」,士多啤梨香甜再配黃色的奶油霜,好味到無得挑剔。不過建議兩個人share食,因為食完主菜再食甜品,比較「飽和濟」。正所謂「小吃多滋味,多吃壞肚皮」。
又到聖誕!又到聖誕!
聖誕節無咩多,係朋友聚會比較多。

今晚收工約咗個朋友去觀塘工廈食晚飯,
上到嚟哩間餐廳,完全對工廈既餐廳改觀。
哩度地方好大,好舒服,夠晒寬敞。
Chroma  Cafe+Kitchen
飯後當然唔少得享受美味既甜品啦!
Tiramisu
Mille-Feuille
正所謂「小吃多滋味,多吃壞肚皮」。
2016-12-12
Chroma  Cafe+Kitchen