2023-05-28
觀塘一向多嘢食,今日晚餐就搵咗巧明街工業大廈內嘅 i Kitchen ,裝修簡約,座位寬敞,唔會太侷促。食物選擇多。惠顧主菜/意粉類/意大利飯類/薄餅類,都可以轉套餐及加配小食。我地今晚兩個女仔,就叫咗一個海鮮飯轉套餐,加配前菜。另外再散叫多一個沙律和甜品,share 食。西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268轉餐,包括(廚師餐湯及咖啡/茶) +$38香煎剌身帶子+$38香煎美式蟹肉香梨田園沙律$88鏡面伯爵茶朱古力凍餅配雲呢拿雪糕$58香煎蟹餅沙律,沙律菜新鮮,蟹餅外脆內軟,一絲絲蟹肉,調味適中,不會過鹹。西班牙海鮮飯,份量大,蝦肉結實彈牙,帶子鮮味,飯粒煙靭而濕潤。食完晚飯,最尾都會想食返個甜品。就算怕肥, share食少少都可以滿足吓個甜品胃。😆鏡面伯爵茶朱古力凍餅配雲呢拿雪糕係是日精選甜品,賣相精緻,朱古力同伯爵茶好夾。觀塘工廠區還有很多美食可以發掘,喜歡我的食評,請追蹤我,就可以看到更多餐廳介紹
西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268
轉餐,包括(廚師餐湯及咖啡/茶) +$38