星期日晚上同朋友兩個喺觀塘宜安街搵食, 突然發現有一閒店鋪外觀十分有格調🛳⛴⚓️🚢, 門口有Menu覺得價錢合理就入去試試新野! 😎🤩可能因爲時間比較早而且有雨的關係,入座時候無咩人,餐廳内部有歐洲風情而且有柔和音樂播放,環境舒服。墻上仲掛左好多希臘既相片,好有feel.... 🏞🛤🗺我同朋友叫左2個SET DINNER,前菜有三文魚沙律,醬汁調味恰到好處,唔會太酸!我同朋友都高度讚揚呢款南瓜湯,好足料,南瓜味濃,單點比較貴所以跟餐叫好抵!👍😌店員大力推薦豬鞍🐷,賣相的確唔錯, 切開放入口仲有小驚喜,豬肉比想象中更加juicy多汁, 我自己最怕D豬肉咬落去硬梆梆, 今次就無令我失望!甚至連配菜都唔馬虎, 菇同薯蓉都好好味道。👍👍😋😋朋友叫左個意大利飯,呢個Risotto米粒分明,不錯!😊另外叫左一個照燒一口牛脷做小食,同樣唔會燒得太乾,唔錯唔錯!😌😌兩個人最後食左三百幾,喺觀塘區要食一餐西餐兩個人閒閒地都要四五百,呢間質素仲要唔錯,大家喺觀塘又想食餐價錢合理,但又有格調的一餐廳,絕對可以考慮!食完走既時候接近八點,鋪頭已經full house 了,大家去可能都早小小或者預約會更加好!報

朋友叫左個意大利飯,呢個Risotto米粒分明,不錯!
😊

報告完畢!😌😋