2023-03-05 179 瀏覽
細細個嘅時候放學就最鍾意篤串魚蛋燒賣又簡單又快捷咁樣醫肚, 😜依間魚蛋燒賣同埋粉果熱賣到街知巷聞,去試吓先🤭粉果佬顧名思義,當然就係食粉果,呢一度嘅粉果來頭絕對唔簡單,所有元素都係自家生產,所以先可以吸引到一大班嘅粉絲排長龍到繼續等。😌價錢又唔貴性價比高,當然值得一試😋招牌粉果— 🥟裏面嘅餡料,以至出面嘅外皮都係一手包辦,🥟內餡主要有沙葛粒少少花生碎同埋蝦米,🥜熱辣辣嘅時候鮮味係最突出,加埋沙葛爽口嘅感覺,更增添飽肚感,個皮煙煙韌韌薄得來又包住到裏面充足嘅餡料🥟魚肉燒賣— 🍢燒賣都係人手一粒一粒咁樣包,所以非常有手工嘅味道。咬開一半就會見到裏面全部都係魚肉膠,整體每一粒都比市面上較為大粒墜手,🍢非常足料,加埋佢哋嘅手工辣椒醬,可以見到粒粒嘅辣椒皮,就唔單純係辣椒油咁簡單,🌶️手工辣椒醬更加鮮甜香辣,就係呢一份嘅味道顯出獨特性🌶️咖喱魚蛋— 🍡魚蛋最緊要嘅元素就係彈牙,當然喺呢一度食嘅亦都係又爽又彈,咖喱香濃,但又唔搶走魚鮮味,balance得唔錯🍡粉果佬 (觀塘)觀塘巧明街99號地下3號舖

招牌粉果

魚肉燒賣

咖喱魚蛋

粉果佬 (觀塘)
觀塘巧明街99號地下3號舖
2023-02-25