2022-07-20
又係一間想試好耐 而見好多foodie推介嘅餐廳!知道佢好多必食菜式 見個menu選擇已經好多😗揀咗陣~用QR code落單 方便快捷 又可以選擇走蔥走花生 如需要🥜上菜算快 賣相全部靚靚囝囝▶️ 手撕雞便當 ($65 👉🏻 58.5)非常豐富嘅一個便當 仲有好多醃菜例如鹹鹹地嘅雪菜 同埋酸甜嘅菜甫又有花生粒🥜間中又有幾粒豆豉😂真係咩調味都有🐔手撕雞份量足夠餸飯 落咗啲芝麻醬 唔知點解覺得有啲似沙薑雞😆係雞髀肉撕出嚟 所以肉質唔鞋又冇骨 唯一係有筋 另外仲有健康嘅椰菜同西蘭花🥦味道清少少而口感爽脆 增添一層口感落咗少量青瓜絲 帶黎清新味道🥒如果多啲就好啦仲有兩粒細細嘅鵪鶉蛋 味道又唔係鐵蛋而係滷水蛋味 可惜個人麻麻哋咁熟嘅蛋黃 但係佢係好入味嘅🥚最後有兩片台灣香腸 半肥瘦 令便當更有台灣風味🍚米飯偏軟身 原先冇特別醬汁 但係基本上索咗雞油 撈埋其他配料食已經勁濃味 某程度上濃味咗啲 但台灣菜都係咁上下如果要形容呢個便當係咩味 我只能話甜酸鹹 少少辣各有啲😂有夠特別▶️ 熔岩蛋之戀 ($39 👉🏻 35.1)別名為拉絲芝士火腿蛋餅做到邪惡拉絲效果😈蛋餅上面落咗千島海鮮醬同埋少少蒜入面夾住幾片
知道佢好多必食菜式 見個menu選擇已經好多😗揀咗陣~
上菜算快 賣相全部靚靚囝囝
▶️ 手撕雞便當 ($65 👉🏻 58.5)
非常豐富嘅一個便當 仲有好多醃菜
例如鹹鹹地嘅雪菜 同埋酸甜嘅菜甫
又有花生粒🥜間中又有幾粒豆豉😂真係咩調味都有
落咗少量青瓜絲 帶黎清新味道🥒如果多啲就好啦
最後有兩片台灣香腸 半肥瘦 令便當更有台灣風味
▶️ 熔岩蛋之戀 ($39 👉🏻 35.1)
別名為拉絲芝士火腿蛋餅
做到邪惡拉絲效果😈蛋餅上面落咗千島海鮮醬同埋少少蒜
入面夾住幾片火腿 大量芝士
蛋餅皮夠薄而且少少煙韌 底面有層煎蛋🍳令佢食落少脆
芝士雖多但不會太膩🧀味道最重係火腿 好在火腿唔韌
都幾推介呢個蛋餅!
▶️ 0冰手作芋頭鮮奶 ($24 👉🏻 21.6)
用個長方形嘅透明樽仔放好得意
仲可以清楚見到厚厚一層芋泥 上面就係牛奶🥛
飲落冇想像中甜喎 鮮奶好香滑😋吸埋啲沙沙地嘅芋頭粒有啲嘢咬吓
加上冇冰 唔會好凍而失去左牛奶香味 或者溝淡味咗👍🏻
▶️ 蜜汁台灣腸x 酥炸花枝丸x 椒鹽雞粒
店員哥哥好nice咁送俾我地食😋啱啱炸起 超香脆
蜜汁台灣腸同便當嗰個差唔多 只係呢個大條啲
酥炸花枝丸咬落彈牙 只係外皮間中多粉咗少少🤏🏻
仲有啲椒鹽雞粒咁嘅嘢 好好食喎 入面雞好淋 椒鹽味出👍🏻
最好係炸得乾身 即使用紙盒裝住都唔會見到好多油 食落又唔會太膩 (只係我哋食咗咁多嘢已經飽飽地🙈)
整體來講係相當有水準同埋有台灣風味嘅一間小店 但更特別係老闆好有創意 今次冇試 但佢較出名係佢個 [芒果魯肉飯🥭]
環境方面都舒服 因為係二樓而非街舖 所以旺中帶靜 裝修簡約設計 以白色為主 感覺乾淨舒服✨
服務又好 全部後生仔女 起碼識同客人講吓笑 見佢地都忙 但客人就係鍾意呢啲少少嘅幽默感🤣
明明今日平日夜晚 但係坐滿同埋要等一陣位 可見受歡迎程度👍🏻
性價比高!叫咗咁多嘢 每個飯都咁大份足料 又特飲又小食 (都唔小)
因為宜家2:30pm 後有九折優惠 所以今餐平均每人$80左右🔥有冇咁抵呀😍
點解近排咁好彩食到高質抵食餐廳💗