2023-04-13 353 瀏覽
呢日經過鱷魚恤中心,諗住買啲外賣返屋企同屋企人擦餐飽,經過見到「尋味館」呢間外賣小店,見到提供嘅食物款式非常多樣,有台式手抓餅、小丸子等街頭小食,又有各式精美飯盒,又有唔同嘅滷水小食,價錢都十分相宜,於是決定一試。😍😍呢日我叫咗豬手拼燒春雞($68),以及豬頸肉飯($42),隨飯餐附上冷泡茶一枝,我選了白桃烏龍茶。😋😋豬手拼燒春雞🐤🐤🐷🐷豬手煮熟後,再用滷水燉煮而成。豬手肉質本身軟嫩,味道鮮美,有一定咬口。而且用滷汁燉煮豬手,更讓其充分入味,滷水的香味更是獨特迷人。而燒春雞以年輕嫩雞燒煮而成,肉質同樣鮮嫩,肉汁豐富,食用時蘸上特製的醬汁,增添風味。豬頸肉飯🐷🐷豬頸肉肉質鮮嫩,口感豐富,能夠給人帶來濃郁的肉香味,與米飯混合在一起,讓米飯吸收豬肉的香味和口感,吃起來非常美味,讓人回味無窮。白桃烏龍茶🍵🍵白桃烏龍茶的口感清新怡人,茶味濃郁,帶有淡淡的茶香和白桃香氣,口感甜美,非常適合用來解渴。等外賣期間,發現原來店面旁邊寫住樓上有雅座,八八卦卦上去一望,原來有個勁寬敞嘅飯堂😯😯如果唔係叫咗外賣同屋企人食,都可以坐低歇歇。或者下次lunch我都會過黎坐低食下飯,支持一下價廉物美的小店。💪🏻💪🏻

豬手拼燒春雞🐤🐤🐷🐷

豬頸肉飯🐷🐷

白桃烏龍茶🍵🍵

尋味館 (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座地下B3號舖
2023-04-12