2018-11-17 42 瀏覽
今日經開觀塘好想食韓國嘢,係OpenRice度search邊度有韓國嘢食呢?見呢間韓家評語都唔錯,就盲舂舂上咗去試吓啦!一入到餐廳就被twice嘅歌吸引住, 成浸韓國味出晒黎!未開始食嘢之前老闆已經俾咗三個小食我哋試吓喇,有薯仔泡菜同埋芽菜,我自己就好鍾意泡菜個辣度,朋友唔鍾意食辣野都話個薯仔好好食!我哋首先叫咗個韓式飯團,我一直以為會係好似壽司卷咁樣嘅嘢啦,冇諗過原來係一煲上既,仲有兩隻手套,原來係俾我哋自己整飯團㗎!紫菜同埋麻油味好出,就咁食都已經好好味啦!下一道係炸雞!呢度特別嘅係炸雞會有唔同嘅味道可以選擇,我哋就揀咗最穩陣嘅芝士味,熱辣辣嚟到真係好滿足呀!食到一半個辣炒魷魚都上埋黎,呢個係我最鍾意嘅一味菜!食得出魷魚係好新鮮,好爽口,配埋呢個辣醬真係好開胃!跟住到鐵板炒五花肉,佢仲配埋生菜俾我哋包住食,佢仲好細心將啲山菜切到細細塊,一啖一舊啱晒女仔食!今次我哋真係叫咗好多嘢食,最尾一道就係我每一次食韓國嘢都一定唔會叫嘅辣豆腐海鮮湯!裏面真係好足料呀,呢排終於開始轉涼,飲半碗真係成身都䁔笠笠呀~臨走嗰陣見到佢原來仲有炸雞任食,價錢都好抵喎,下次再嚟試吓先!